RECOMANACIONS per a la PROTECCIÓ i SUPORT de la lactància materna

[:ca]– informar als pares sobre els beneficis de la lactància materna i els perjudicis  de la lactància artificial, en les visites prenatals (llevadora, ginecòleg), i postnatals (pediatra, infermera pediàtrica, metge de família!)

 

– observació de la presa en la primera visita amb pediatra o infermera, fins i tot llevadora, i detectar problemes com clivelles als mugrons, mala succió, mala postura,… per a corregir-ho i evitar el fracàs de l’alletament.

– formació específica a tots els sanitaris en lactància materna. A la carrera universitària, fa pocs anys que s’estudien els beneficis de la LM, però ja és un passet endavant. Constantment hi ha cursos bàsics de LM, però falta que s’hi apuntit els implicats.

– acudir a professionals de la lactància materna en cas de problemes. Sempre trobaràs suport als grups de lactància, i alguns professionals sanitaris especialtzats.

– explicar a la mare i familiars la funció de la succió no nutritiva per alleugir l’ansietat del plor del bebè, i el seu paper d’estimiulació per a la producció de llet

– explicar també als familiars, si cal, les avantatges de la LM, la normalitat de la LM, i que l’ajuda no s’ha de fer en forma de suplements o biberons, sino en tasques de la llar, per exemple

– desaconsellar l’us de xumets, tetines abans del mes de vida per evitar confusions, i desaconsellar l’administració de qualsevol cosa que no sigui llet materna fins aproximadament els 6 mesos de vida.

– lleis contra la publicitat de llets artifcials i succedanis. De fet existeixen, i ja us haureu adonat que cada vegada hi ha menys publicitat de llet adptada tipus 1, per afvorir la LM als primers mesos

– sensibilitzar la societat de la importància de la nutrició del bebè. Hem de prendre exemple dels escandinaus!   I incorporar dins la normalitat el veure una mare donant el pit a un bebè a qualsevol lloc (autobus, parc, jardí, al banc d’un carrer, restaurant….)

 

– si estàs alletant el teu fill, NO TINGUIS VERGONYA, i no t’amaguis!!!

(però tampoc cal fer un espectacle 😉 )

 

[:]

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW