PREVENIR ELS POLLS

PREVENIR ELS POLLS és un tema candent

Què podem fer perquè els nostres fills no tornin amb polls de l’escola, les extraescolars, les festes d’aniversari,…

La opció 1, seria la que ningú vol fer, especialment si parlem d’una nena: TALLAR EL CABELL amb la moto.

Doncs partint de la base que no volem dur els nostres fills amb el cabell tallat  a menys de 20 mil·límetres de llarg, comencem a pensar estratègies.

Segur que heu sentit a parlar de l’oli d’arbre de te i de les pintes especials per als polls, les llemeneres.

ARBRE DE TE

L’arbre de te (Melaleuca alternifolia) és una planta d’origen australià. El seu oli posseeix unes propietats medicinals excepcionals, que ja usaven els aborígens desde fa segles:,  desinfectant, antisèptic, bactericida,  a més de tenir propietats desodorants.

Fins al segle XX no es va conèixer a occident.

     I què fa a nivell del cabell?

L’olor que fem les persones atrau als polls. Segur que us heu adonat que hi ha nens més propensos que d’altres a tenir polls o “agafar-los”. Els agrada aquella olor.

L’oli d’arbre de té fa dues coses, “amaga” la olor humana, i regula la secreció de les glàndules sebàcies del cabell. Això pot explicar el seu paper preventiu, o si voleu li podem dir “repel·lent”.  D’aquesta manera podem intentar que  els polls saltin d’altres caps al del nostre fill@.

Una cosa ha de quedar molt clara, i és que l’oli d’arbre de té NO ELIMINA ELS POLLS ni les llémenes.

     I com el posem?

El podem posar al xampú normal. Posa 1 gota d’aquest oli quan ja tinguis la dosi de xampú a la teva mà. Recordem que els xampús no s’haurien d’aplicar cada dia al cuir cabellut.

Una altra opció és fer servir un xuf-xuf (un vaporitzador d’aigua), que segons com sigui de gran, haurem de posar més o menys gotes d’oli d’arbre de te.

Si no us agrada la olor del oli d’arbre te, que per cert un s’hi acostuma, podeu afegir una gota d’oli essencial d’Espígol (Lavanda), al xampú, o al vaporitzador.

I podem fer alguna cosa més?

LLEMENERA

Sabies que els romans ja utilitzaven llemeneres?!!

Sabies que un estudi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine  conclou que utilitzar la llemenera és quatre vegada més efectiu que els xampús i locions per a polls?.

Doncs bé, passarem la pinta dels polls, com a mínim un cop per setmana.

Hi ha diferents tipus de pintes, de púa curta, de púa llarga, de pues més juntes, amb les pues acanalades. I les elèctriques (que no en parlaré,no considero que aportin cap avantatge, apart d’enriquir als centres que ho fan).

Sigui quina sigui que farem servir, us asseguro que com a mètode preventiu i detector, és ideal passar-la una vegada a la setmana. No serà el mateix detectar un poll, que trobar-se de cop i volta amb 25 (llegeix el cicle vital dels pols aquí).

Com s’ha de passar la pinta?

És millor fer-ho amb el cabell mullat, per exemple després d’haver-lo rentat. Segons quin tipus de cabell pot caldre posar suavitzant, i esvaldir-lo una miqueta.

Cal anar agafant porcions petites de cabell, per capes de sota a sobre o viceversa. I cada vegada que la passis, mirem si hi trobem ous o polls, i els treiem, amb les ungles! Si, amb les ungles, o amb paper de vater, o amb un escuradents…. qui sàpiga una altra manera que m’ho digui 🙂 . Si el cabell és molt abundant o molt llarg, anirem recollint amb clips o pinces el tros que ja hem fet.

Si ho fas com a preventiu, serà molt més ràpid que si ho fas per eliminar tots els ous en cas d’infestació.

Quina pinta és la millor?

El millor de les llemeneres es que la sepració entre les púes sigui mínima. Així, al passar-la pellcabell, els polls s’hi queden atrapats, i els ous també.

Les llemeneres de plàstic són poc resistents, no atrapen ous, i s’escapen els polls. Per tant, directament compreu una metàl.lica.

de púa llarga: per a cabells més llargs i cabells gruixuts. Arrosseguen sobretot els polls.

de púa curta i més fina: per a cabells finets . Arrosseguen també els ous. Pots fer una primera passada amb la llarga i gruixuda, i si trobes algun visitant, passa també la petita

de púa acanalada: si podeu, que sempre siguin així, tenen unes rugositats que fan que el poll i l’ou no “rellisquin” i s’escapin.

Espero que us ajudi. Una mica llarg, però m’imagino que útil.

Important la constància, i recordeu que els polls fa més de 4.000 anys que estan amb nosaltres…

 

Consulta online en QoolifeVOLS UN PEDIATRA PER CADA DIA DEL ANY?  24 hores al dia, al teu mòbil, tablet o pc.   A la plataforma de salut virtual qbaby. 

Prova-ho gratis, fés consultes puntuals o suscripció mensual sense límit de consultes. Només per enregistrar-te rebràs consells de salut cada setmana, adaptats als interessos del teu fill@. Totalment gratuït.

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW