POLLS, COM ELIMINAR-LOS

polls 1

Els polls, si els entens, els acabes eliminant, però has de ser constant, i no relaxar-te.

El POLL és un insecte paràsit exclusiu de l’home, per tant n’és l’únic reservori. Té 6 potes, s’enganxa fortament als pèls, no té ales, per tant no pot volar, ni tampoc salta. Es contagia per contacte directe, és a dir, va caminant d’un cabell a un altre. Viu al cabell del cap, prop del cuir cabellut, i polls 4s’alimenta de sang.   Pot sobreviure un màxim de 48 hores fora del cos humà on està calentet. Per això és important vigilar gorres, gorros, barrets, pintes, perruques…

VIDA i CICLE
Un poll viu uns 30 dies. Es fa adult al 9-10 dia de vida, i és quan comença a pondre ous, i a ser capaç de canviar de cap. O sigui que només el poll adult és el “contagiós”.  La femella pon entre 6 i 10 ous al dia.  Els ous (LLÈMENES) esclaten en 7-9 dies, o sigui neixen els polls petits o NIMFES, que en 9 dies més es faran adults. Llavors tindrem uns quants polls més en fase reproductiva i de contagi. Conclusió, en 7 dies pots tenir un poblet, en 14 dies una ciutat, i en 15-20 dies pots tenir un país superpoblat.polls 3

TRACTAMENT
CAP,  repeteixo CAP TRACTAMENT MATA els OUS.
D’aquí la importància de repetir-lo als 7-9 dies, per matar els polls que acaben de sortir de l’ou. Els ous estan polls 2enganxats amb un ciment natural als cabells, per la qual cosa és molt útil la pinta de pues metàl·liques, la més fineta, no la gruixuda. També pot ser útil l’aplicació de vinagre, durant unes hores, però després s’ha de passar la pinta igual. Fins i tot les ungles, perquè hi ha cabells tan finets, que no pots treure els ous amb les pintes.

polls pinta
De pintes és millor aconseguir un pack on vénen 2, una de pues llargues i més gruixudes es, que va bé per als polls grans, i una de pues curtes i estretes, que va bé per a les Llèmenes i per les Nimfes.

 

Després hi ha 3 grups de tractaments disponibles:
1. “INSECTICIDES”, dels quals el més usat és la Permetrina (OTC, Goibi), i sinó el Malatió (Filvit).

2. Actualment s’usen més les SILICONES que asfixien al poll, com la Dimeticona o la Ciclometicona (Neositrin, Stop -Piojos, Nyda, Fullmarks, Arkopharma). Al no ser insecticides, el risc de toxicitat neurològica per al nen és nul·la, però poden fer reaccions cutànies segons la sensibilitat.

3. EL TRACTAMENT MÉS NATURAL i MENYS IRRITANT, i més respectuós amb el nen i el medi, són els OLIS ESSENCIALS (mireu aquest article de La Vanguardia).
Al nostre país hi ha Pidokind, Aromapar, Pranarom,… en altres països hi ha altres marques també (PidBlock…).

(Heu de saber que cap casa comercial em paga res, per això us parlo de totes o gairebé totes ).

Hi ha molts olis essencials que per separat són més o menys efectius per als polls. Però en aquests preparats en combinen 4 o 6, potenciant-ne l’efecte. Pidokind porta oli d’arbre de te, oli d’espígol, oli de farigola, oli de llavors de jojoba, oli de llavors d’anís estrellat, i oli de llavors de Neem. Aromapar porta també oli d’arbre de té, eucaliptus, oli d’espígol, de clau, menta-poliol i orenga de Grècia. PidBlock porta oli d’arbre de té, d’espígol, de llavors de Neem, de farigola, de romaní, d’espígol, d’argània, d’ametlles,…  . Com veieu, molt similars entre ells.
Els olis esencials fan una pel.lícula sobre els cabells i sobre els polls, que els asfixia, i elsdeshidrata al alterar també l’estructura del seu exoesquelet (la seva “pell”). I fan BONA OLOR!!

ERRADICACIÓ DELS POLLS

Si, es poden eradicar els Polls del cap del teu fill@, fent un tractament, repetir-lo als 7 dies, i passant les pintes cada dia durant 10 dies ben bons. Però si se li acosta algú amb polls, li pot tornar a passar, clar.

Podem intentar evitar nous contagis utilitzant oli d’arbre de té.

Però el millor seria, malgrat faci vergonya, avisar als nostres contactes propers, o diaris, i que tothom vigili i controli els caps dels nens. Els polls no entenen de netedat, ni de nivell socioeconòmic. Ells només van a buscar un cabell i un cap, el demés no els importa.

 

Consulta online en QoolifeVOLS UN PEDIATRA PER CADA DIA DEL ANY?  24 hores al dia, al teu mòbil, tablet o pc.   A la plataforma de salut virtual qbaby. 

Prova-ho gratis, fés consultes puntuals o suscripció mensual sense límit de consultes. Només per enregistrar-te rebràs consells de salut cada setmana, adaptats als interessos del teu fill@. Totalment gratuït.

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW