MOCS


ALTRA VEGADA MOCS!!

Els nens petits i bebès tenen mocs gairebé sempre. Fins i tot diria que els agafen a l’octubre i no els deixen anar fins a finals de març.

Moc clar,  moc espès, moc groc, moc verd, amb tos, sense tos, amb esternuts, o sense, amb febre, sense febre,…

 

Els mocs són un mecanisme de defensa del nostre cos, que es produeixen a nivell de les mucoses. Serveixen per atrapar un agent nociu, tòxic, irritant o estrany. Després ve la tos, o l’esternut, per expulsar el moc fora del cos.

bebe-con-mocos

TRACTAMENT

No sempre cal donar tractament per als mocs, perquè, com he comentat abans, és un mecanisme de defensa per a treure els virus i altres coses. Però moltes vegades val la pena alleujar els símptomes. Perquè el moc pot dificultar una cosa tan bàsica com dormir o menjar, o pot causar irritacions a la pell del voltant dels nas i la boca.

Com a mètodes bàsics per ALLEUJAR la congestió nasal, tenim el RENTAT NASAL amb suero fisiològic (monodosis, xeringa o spray nasal). I per facilitar el tema del dormir tenim mesures físiques com incorporar una mica el matalàs del bebè, o posar-li 2 coixins al nen més grandet.

Els xarops, depèn del tipus de moc,  si hi ha congestió a les oïdes, o si hi ha bronquitis, sinusitis,…  Millor que t’ho diguin després d’haver visitat el nen, però de vegades van bé xarop expectorants a base de plantes medicinals.

k2_items_src_a522a6005d1cb428ea34ef1769cd7452

Resumint:  el moc claret o líquid no acostuma a necessitar de medicaments. El que va bé és BEURE molts LÍQUIDS. Si el moc és més espès, aniran bé els rentats amb suero fisiològic.

QUAN ANEM AL PEDIATRA?

Si hi ha febre de més de 48 hores, tos persistent, rebuig de l’aliment, dificultat respiratòria, mal d’orella, mal de cap, …

I si us queden dubtes.

 

Consulta online en QoolifeVOLS UN PEDIATRA PER CADA DIA DEL ANY? 24 hores al día, al teu mòbil, tablet o pc. A la plataforma de salut virtual qbaby. 

Prova-ho gratis. Consulta puntual o suscripció mensual sense límit de consultes. Només per enregistrar-te rebràs cosells de salut cada setmana, adaptats als interessos del teu fill@, totalment gratuït.

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW