MOCS

[:ca]
ALTRA VEGADA MOCS!!

 

Els nens petits i bebès aspiradores-nasales-para-quitar-los-mocos-al-bebe_referencetenen mocs gairebé sempre, fins i tot diria que els agafen a l’octubre i no els deixen anar fins a finals de març.
Moc clar, moc espès, amb tos, sense tos, amb esternuts, o sense, amb febre, sense febre,…
Els mocs són un mecanisme de defensa del nostre cos, que es produeixen a nivell de les mucoses. Serveixen per atrapar un agent nociu, tòxic, irritant o estrany. Després ve la tos, o l’esternut, per expulsar el moc fora del cos.

No sempre cal donar tractament per albebe-con-mocoss mocs, perquè, com he comentat abans, és un mecanisme de defensa per a treure els virus i altres coses, però moltes vegades val la pena alleujar els símptomes. Perquè el moc pot dificultar una cosa tan bàsica com dormir o menjar, o pot causar irritacions a la pell del voltant dels nas i la boca.

Com a mètodes bàsics per ALLEUJAR la congestió nasal, tenim el RENTAT NASAL amb suero fisiològic (monodosis, xeringa o spray nasal), i per facilitar el tema del dormir tenim mesures físiques com incorporar una mica el matalàs del bebè, o posar-li 2 coixins al nen més grandet.

Els xarops, depèn del tipus de moc, de si també hi ha congestió a les oïdes, o si hi ha bronquitis, sinusitis,…, millor que t’ho diguin després d’haver visitat el nen, però de vegades van bé xarop expectorants a base de plantes medicinals.k2_items_src_a522a6005d1cb428ea34ef1769cd7452

Resumint: el moc claret o líquid no acostuma a necessitar de medicaments. El que va bé és BEURE molts LÍQUIDS. Si el moc és més espès, aniran bé els rentats amb suero fisiològic.

I quan anem al pediatra? Si hi ha febre de més de 48h, tos persistent, rebuig de l’aliment, dificultat respiratòria, mal d’orella, mal de cap,…. i si us queden dubtes.

[:]

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW