LACTANCIA MATERNA NOCTURNA, EL DESPERTO?

La lactància materna és un món bonic, bo i pràctic, sí. I a la vegada complex.

De vegades tot no és tan fantàstic com un conte de fades perfecte.

A les mares se’ls ocorren mil preguntes, especialment quan acaba d’arribar el nadó….  Llavors a la nit …. el desperto per mamar? Cada quan? No li baixarà el sucre de la sang?

El pit a demanda és més freqüent especialment el primer mes de vida, perquè el nadó necessita menjar sovint per créixer molt, i evitar les hipoglucèmies, però sobretot els primers 10 dies de vida ho fa per garantir una bona producció de llet.

A la nit també sol succeir així, de manera que si el nen reclama, se li ofereix pit. Sinó reclama, no cal despertar-lo perquè a nosaltres ens sembla que porta molta estona sense menjar. El nadó regula les seves necessitats ell mateix.

Només en algun cas, de nadons nascuts amb pes menys de 3 kg, o en nadons que han perdut molt de pes, o que es mostren distròfics, el teu pediatre et pot recomanar que el vagis despertant com a màxim a les 3 hores, perquè no entri en hipoglucèmia, i asseguri la lactància.

A part d’aquests casos, si el nadó està profundament adormit i no s’agafa, no cal forçar, ja que està descansant. I com deien les iaies, el dormir també fa créixer.

 

Consulta online en QoolifeVOLS UN PEDIATRA PER CADA DIA DEL ANY? 24 hores al día, al teu mòbil, tablet o pc. A la plataforma de salut virtual qbaby. 

Prova-ho gratis. Consulta puntual o suscripció mensual sense límit de consultes. Només per enregistrar-te rebràs cosells de salut cada setmana, adaptats als interessos del teu fill@, totalment gratuït.

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW