ALIMENTACIÓ

Com  i  quan comencem a donar aliments que no siguin llet al nostre bebè?

I per què? Segurament el pediatre de l’ambulatori us diu una cosa, si aneu al privat us diu una altra cosa, … la veïna diu tot el contrari, l’àvia del nen diu que ella no ho feia pas així, l’altra àvia diu que ara estem tots carregats de punyetes, internet és una bogeria……

I doncs…. Què fem?!?!

ALIMENTACIÓ AUTOREGULADA

BABYLEDWEANING

o també anomenat DETSTETE DIRIGIT PEL BEBÈ.

Recentment he fet un treball comparant els nens que inicien l’alimentació amb els que ho fan amb triturats. Treball que ha estat premiat amb el 2º premi de Comunicació oral en el 31 Congrés de la Sociedad Españla de Pediatría Extrahospitalaria. Vols saber què diu?!?

Si vols saber en què consisteix el mètode BLW, pots entrar als següents enllaços, on està molt ben explicat, i els pros i els contres.

http://www.unamaternidaddiferente.com/2010/10/baby-led-weaning-o-alimentacion.html

O aquest altre http://juliafarre.es/ca/nutricio-infantil/blw/ 

O ara Armando Bastida i “Lucía mi pediatra” també en fan comentaris. Potser serà que tenen més temps que jo

Penseu que hi ha molts estudis que avalen aquest mètode d’alimentació, desde el 2009, en revistes mèdiques tan importants com el BRITISH MEDICAL JOURNAL, o altres. Si els estudis són de 2009, vol dir que fa almenys 10 anys que ho fa molta gent.

Val a dir que, la Generalitat de Catalunya, es va posar al dia l’any passat, i en principi és el que tot pediatra i infermera de pediatria hauria de seguir. Podeu fer-hi un cop d’ull, i anar directament a les pàgines 11-14.

Alimentacio 0-3_2016, Guia de la Generalitat

 

En aquestes imatges podeu veure com comencen a experimentar amb el plàtan, una de es fruites amb la que s’ho passen més bé.

 

 

PEDIATRA RESPECTUOSA, LACTÀNCIA, BLW